Plangere penala in caz de accidente rutiere cu victime

Dupa producerea unui accident rutier, orice persoana vatamata trebuie sa formuleze o plangere penala in termen de maxim 90 de zile de la data producerii accidentului. Plangerea penala se inregistreaza la organul de cercetare penala care instrumenteza dosarul penal. Organul de cercetare penala este format din reprezentanti ai Politiei Rutiere de la locul producerii accidentului. Ce este foarte important este faptul ca daca persoana vinovata nu cunoaste agentul de politie care instrumenteaza dosarul, aceasta poate trimite plangerea penala la organul de politie de la locul faptei, urmand ca acesta din urma sa transmita plangerea penala la orgnul competent.

Un alt aspect foarte important este dat de depasirea termenului de 90 de zile, termen peste care nu se mai poate depune plangerea penala intrucat aceasta este tardiva.

Plangerea penala trebuie sa contina elemente de fapt si de drept, adica trebuie descrisa fapta cu lux de amanunte, dar trebuie argumentata temeinic si sub aspect tehnico-juridic.

De acceea, este recomandat ca persoanele vatamate sau victimele directe sau indirecte ale accidentelor auto sa fomuleze plangerea penala prin intermediul unui avocat specializat in obtinerea de despagubiri din accidente rutiere. Motiv pentru care suntem aici, la dispozitia dumneavoastra cu o lunga experienta si rezultate concrete obtinute de-a lungul anilor!