Plângere penală în caz de accidente rutiere cu victime

După producerea unui accident rutier, orice persoană vătămată trebuie să formuleze o plângere penală în termen de maxim 90 de zile de la data producerii accidentului. Plângerea penală se înregistrează la organul de cercetare penală care instrumenteză dosarul penal. Organul de cercetare penală este format din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere de la locul producerii accidentului. Ce este foarte important este faptul că dacă persoana vinovată nu cunoaşte agentul de poliţie care instrumentează dosarul, aceasta poate trimite plângerea penală la organul de poliţie de la locul faptei, urmând ca acesta din urmă să transmită plângerea penală la organul competent.

Un alt aspect foarte important este dat de depăşirea termenului de 90 de zile, termen peste care nu se mai poate depune plângerea penală întrucât aceasta este tardivă.

Plângerea penală trebuie să conţină elemente de fapt şi de drept, adică trebuie descrisă fapta cu lux de amănunte, dar trebuie argumentată temeinic şi sub aspect tehnico-juridic.

De aceea, este recomandat ca persoanele vătămate sau victimele directe sau indirecte ale accidentelor auto să formuleze plângerea penală prin intermediul unui avocat specializat în obţinerea de despăgubiri din accidente rutiere. Motiv pentru care suntem aici, la dispoziţia dumneavoastră, cu o lungă experienţă şi rezultate concrete obţinute de-a lungul anilor!