Despagubirile oferite de societatile de asigurare RCA in caz de accident rutier cu vatamari sau deces: acceptam amiabil sau mergem in fata instantei?

Desigur, un eveniment atat de nefericit ne lipseste de orice fel de energie de a mai face calcule sau comparatii intre variantele pe care este mai bine sa le alegem. Si, in afara de prejudiciul moral suferit, este vorba si de cheltuieli concrete pe care le-ati efectuat, intr-un moment de cumpana al existentei dumneavoastra. Iar in aceste situatii, firma de asigurare RCA a soferului vinovat de producerea accidentului vine in intampinarea persoanelor indreptatite la despagubire si le ofera o suma contra unei intelegeri amiabile de renuntare la judecata.

Problema este ca in cele mai multe din cazuri aceasta suma oferita este ceva mai mica decat cea care ar putea fi obtinuta pe calea instantei daca partile ar apela la un avocat specializat in recuperarea despagubirilor rca din accidente rutiere. De cate ori este mai mica suma oferita in faza amiabila decat cea prin obtinerea unei sentinte in fata instantei? Nu cu mult, ci doar cu circa 15% – 20% mai mica decat cea care se poate obtine pe instanta, dupa ani de procese.

Pe de alta parte este bine nici sa nu cedati sub impulsul nevoilor de moment, sa nu va grabiti, ci sa apelati cu incredere la un specialist in dreptul asigurarilor, la un avocat care va poate obtine despagubiri de la firma de rca pentru accidente auto si care va poate sfatui exact care este cea mai buna varianta pe care trebuie sa o alegeti!

Cu prietenie,  avocat Valentina Priboi, 

0746 548 064