Recuperari creante transporturi

RECUPERARI CREANTE TRANSPORT – Problemele cu care se confrunta clientii nostri din domeniul transporturilor sunt foarte diverse si necesita, din mai multe puncte de vedere, o abordare speciala. O problema foarte frecventa apare in privinta neplatii facturilor de transport. In primul rand, cel ce are de recuperat vreo suma rezultata dintr-o factura de marfa trebuie sa cunoasca dispozitiile art. 32 din Conventia CMR, si anume ca termenul de prescriptie extinctiva in transportul rutier de marfuri este de numai 1 an. Adica, daca vreme de 1 an de la scadenta facturii creditorul nu a intreprins niciun act legal de recuperare a sumei respective, creanta nu mai poate fi valorificata pe cale legala, obligatia debitorului devenind una imperfecta. Termenul special de prescriptie pe care legislatia transportului rutier de marfuri il impune are, in esenta, scopul de a rezolva cu celeritate multitudinea cazurilor de neplata care se ivesc transportul de marfa.

AMENDA DEPASIRE GREUTATE PE AXE – Dar adeseori se intampla ca angajatorii din domeniul transportului rutier de marfuri sa intampine dificultati si in relatia cu autoritatile de control din domeniul transportului. Probabil cea mai “de temut ” autoritate in transport este ISCTR – organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel naţional inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere. Fie ca a fost vorba de amenzi pentru depasire de masa totala maxima (MTM) sau de nerespectarea timpilor de condus/odihna, in toate cazurile am oferit clientilor nostri cele mai bune variante si i-am condus spre cel mai avantajos rezultat, chiar daca primisera sanctiuni contraventionale foarte drastice. Si pentru ca tot am amintit de depasirea de greutate, cantarele ISCTR nu se afla doar in vami, ci si montate special in zone alese de autoritati; amenda pentru aceste depasiri de greutate (pe axa 2 in special) este de circa 30000 RON. Dar solutii exista: am anulat multe procese-verbale de depasire de greutate, clientul nostru fiind scutit de la plata unor amenzi usturatoare!

AMENZI DE CIRCULATIE – Daca ati primit de la Politia Rutiera vreun proces-verbal prin care ati fost sanctionat contraventional, asteptam de la dvs. documentele in maxim 15 zile de la comunicarea amenzii. Fie ca este vorba de suspendarea permisului de conducere, de amenda pentru depasirea vitezei, de stationare in loc nepermis, de neacordarea prioritatii, nerespectarea semnelor de circulatie, nerespectarea timpilor de lucru sau neplata taxelor de acces in oras de catre autovehiculele >7,5 tone, suntem aici ca sa gasim impreuna cele mai bune rezolvari!

SOFERI DE CAMION – Din nefericire, o alta mare dificultate a angajatorilor apare in relatia acestora cu angajatii. Am avut ocazia, nu de putine ori, sa asistam clienti in calitate de reclamanti impotriva unor angajati care au sustras, in timp, cantitati enorme de motorina din rezervorul TIR-ului. In alte spete am reprezentat clienti carora soferii le-au abandonat camionul, fara vreun motiv intemeiat, intr-un oras oarecare de pe traseul lor, foarte departe de Romania.

RECUPERARE DAUNE ASIGURARI RCA, CASCO SAU CMR (DE MARFA) – Tot in activitatea transportatorilor apare des si problema obtinerii despagubirilor de la firmele de asigurari: fie ca urmare a producerii unui accident rutier, fie ca urmare a furtului/deteriorarii marfii asigurate, firmele de asigurari invoca deseori clauze de neraspundere pentru a evita plata despagubirilor. Insa noi va putem ajuta sa va recuperati contravaloarea pierderilor suferite, reparatii, castig nerealizat, neonorarea contractelor, etc.