Citaţie pentru depunere întâmpinare ca intervenient forţat în procesul cu asigurătorul RCA?

Dacă aţi primit citaţie ca să depuneţi întâmpinare ca intervenient forţat într-un proces cu asigurătorul RCA, trebuie să ne contactaţi pentru a vă reprezenta în acest dosar de despăgubiri. Deşi în cauză există parte responsabilă civilmente – firma dumneavoastră de asigurări RCA – legea procesual-civilă prevede că şi intervenientul forţat trebuie citat, adică şoferul vinovat de producerea accidentului.

Iată şi temeiul legal pentru care intervenientul forţat este atras la judecată ca parte în procesul civil: art. 22, alin. (1) din Legea nr. 132 din 2017, prevede că „Despăgubirea se stabilește și se plătește în conformitate cu prevederile art. 14, iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanelor prejudiciate prin accidente produse de vehicule aflate în proprietatea persoanelor asigurate în România se exercită împotriva asigurătorului RCA, în limitele obligației acestuia cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenienți forțați.”

Dar doamna avocat Valentina Priboi vă poate soluţiona cazul rapid, fără bătăi de cap din partea dumneavoastră!

Tot ce aveţi de făcut este să ne transmiteţi în copie pe WhatsApp sau e-mail citaţia pe care aţi primit-o şi asigurarea RCA valabilă la data producerii accidentului rutier. Sunaţi-ne la 0746 548 064 şi împreună putem găsi o rezolvare!

Avocat Valentina Priboi, avocat asigurări auto
Call Now Button