Citatie pentru depunere intampinare ca intervenient fortat in procesul cu asiguratorul RCA?

Citaţie chemat în instanţă pentru depunere întâmpinare ca intervenient forţat RCA asigurări – 0746 548 064

Avocat Valentina Priboi, avocat asigurari auto

Daca ati primit citatie ca sa depuneti intampinare ca intervenient fortat intr-un proces cu asiguratorul RCA, trebuie sa ne contactati pentru a va reprezenta in acest dosar de despagubiri. Desi in cauza exista parte responsabila civilmente – firma dumneavoastra de asigurari RCA – legea procesual-civila prevede ca si intervenientul fortat trebuie citat, adica soferul vinovat de producerea accidentului.

Iata si temeiul legal pentru care intervenientul fortat este atras la judecata ca parte in procesul civil: art. 22, alin. (1) din Legea nr. 132 din 2017, prevede ca „Despăgubirea se stabilește și se plătește în conformitate cu prevederile art. 14, iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanelor prejudiciate prin accidente produse de vehicule aflate în proprietatea persoanelor asigurate în România se exercită împotriva asigurătorului RCA, în limitele obligației acestuia cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenienți forțați.”

Dar doamna avocat Valentina Priboi va poate solutiona cazul rapid, fara batai de cap din partea dumneavoastra!

Tot ce aveti de facut este sa ne transmiteti in copie pe WhatsApp sau e-mail citatia pe care ati primit-o si asigurarea RCA valabila la data producerii accidentului rutier. Sunati-ne la 0746 548 064 si problema dumneavoastra este ca si rezolvata!

Se obtin despagubiri RCA pentru accident provocat de caruta, bicicleta sau pieton?

Nu, nu se pot obtine despagubiri RCA nici de la carutas, nici de la biciclist si nici de la pieton daca vreunul din ei se face vinovat de producerea accidentului rutier in urma caruia au rezultat victime, vatamari corporale sau deces. De ce? Pentru simplul motiv ca nici caruta, nici bicicleta si nici pietonul nu detin asigurare obligatorie RCA!

Dar se pot obtine despagubiri RCA de la FPVS – Fondul de Protectie al Victimelor Strazii sau de la BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania in cazul unui accident produs din vina unui biciclist / pieton sau a unei carute? Raspunsul este, la fel, NU, deoarece BAAR si FPVS despagubesc atunci cand exista victime ale unui accident rutier provocat fie de un autor necunoscut, fie de autovehicul neasigurat RCA sau care detine un RCA ce nu are corespondent in Romania (de exemplu un accident provocat de o masina inmatriculata si asigurata RCA in Brazilia sau China)

Si atunci ce este de facut? Cum pot obtine despagubiri victimele unui accident rutier produs de un biciclist / carutas sau pieton? Simplu: doar printr-o actiune civila de obtinere de daune morale si materiale, actiune ce se va indrepta impotriva pietonului vinovat, a conducatorului carutei sau a biciclistului ce se face vinovat de accidentul petrecut.

Avocat bun pentru a da declaratie ca sofer vinovat de accident rutier pentru consum alcool la volan, viteza, neacordare prioritate?

Sunteti vinovatul producerii unui accident rutier, cu sau fara victime? Ati depasit viteza legala sau alte reguli de circulatie? Cautati un avocat bun, specializat in accidente rutiere pentru situatia in care vinovatul a consumat bauturi alcoolice?

Nu va grabiti sa dati nici o declaratie, nu semnati nimic, aveti dreptul sa va angajati un avocat inainte de a da orice lamurire cu privire la producerea accidentului!

Indiferent de motivul pentru care va faceti vinovat de producerea accidentului, doamna avocat Valentina Priboi este sprijinul dumneavoastra in vederea obtinerii celei mai usoare sanctiuni sau chiar evitarea totala a amenzii sau sanctiunii!

Sunati-ne oricand si, impreuna, gasim cea mai buna aparare!

Avocat accidente rutiere in Craiova, Giurgiu, Alexandria, Valcea, Timisoara, Oradea, Cluj, Alba, Mures, Sibiu

Suntem peste tot! Echipa condusa de doamna avocat Valentina Priboi este prezenta in toata Romania pentru preluarea si solutionarea cazurilor de despagubiri din accidente rutiere: Craiova, Giurgiu, Alexandria, Valcea, Timisoara, Oradea, Cluj, Alba, Mures, Sibiu

Cu cel mai mic onorariu de pe piata avocatilor de despagubiri accidente, Valentina Priboi este certitudinea obtinerii rapide a celor mai mari despagubiri, cu onorariul de succes cel mai mic.

In momentul de fata avem in derulare dosare de despagubiri pentru victimele accidentelor rutiere atat in cazuri de vatamari corporale – in Cluj Napoca, Sebes – Alba, Lugoj – Timis, cat si in cazuri de accidente auto cu deces – in Craiova, Beius si Oradea si Targu Mures.

Alegeti un avocat specializat doar in accidente rutiere, un avocat care sa va poata dovedi priceperea sa cu rezultate concrete, cu cazuri castigate!

Serviciile medicale de urgenta in caz de accidente rutiere nu intra pe asigurare

Raspunderea pentru cheltuielile de spitalizare efectuate de catre unitatea medicala, conform art. 313 din Legea 95/2016 privind reforma in domeniul sanatatii, apartin DOAR persoanei vinovate de producerea accidentului. Deci, daca o persoana asigurata medical este vatamata intr-un accident auto si transportata la spital, primeste asisitenta medicala dar CASS nu va deconta costurile medicale, deoarece vatamarea provine dintr-un accident rutier.

Acest lucru nu inseamna ca victima nu va putea sa isi recupereze cheltuielile pe care unitatea spitaliceasca i le percepe: cum? Indreptandu-se impotriva soferului vinovat sau a firmei de asigurari RCA a soferului vinovat pentru a cere despagubiri, daune materiale.

Deci, pentru orice tratament medical primiti ca victima, este bine sa ne indreptam impotriva vinovatului sau a firmei de RCA pentru a nu plati dvs. pentru greseala altuia!

In cat timp primesti banii de la asigurari?

De principiu, in cateva luni de zile, in jur de 2-3 luni daca se accepta oferta inaintata de asiguratorul RCA, adica daca se merge pe cale amiabila. Personal, agream aceasta varianta pentru ca este, in general, cea mai avantajoasa pentru client: se obtin cel mai rapid banii de la firma de asigurari, sunt evitate procesele lungi in fata instantelor.

Pe cale judiciara sumele sunt cu putin mai mari, dar dureaza mai mult si este necesara deschiderea unui proces ce urmeaza cam toate etapele procesuale.

Avocat despagubiri accidente rutiere cu deces sau vatamari corporale

Valentina Priboi este avocat specialist de despagubiri accidente rutiere cu deces sau vatamari corporale si activeaza in toata tara: Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova, Sibiu, Ploiesti, Tulcea, Bacau, Braila, Galati, Buzau, Calarasi, Focsani, Suceava, Vaslui, Pitesti, Slatina, Timisoara, Oradea, Cluj, Deva si orice alta localitate.

Rezultatele concrete, milioane de lei noi obtinute cu titlul de daune morale si daune materiale de la firmele de asigurari RCA pentru accidente cu vatamari corporale sau deces sunt cartea de vizita cea mai de pret a echipei doamnei avocat Priboi.

Onorariul de succes de 15% ce include toate cheltuielile si taxele, de asemenea, este un atu pe care avocat Valentina Priboi il considera un reper al calitatii serviciilor sale.

Fie ca vorbim de Euroins sau City Insurance, de Alianz sau Groupama, de Generali sau Omniasig sau chiar de situatii cand soferul vinovat nu detine o polita RCA, Valentina Priboi este avocatul ce va poate obtine despagubiri din accidente auto in cele mai dificile contexte si situatii!

Oricand, orice intrebare despre despagubirile pe care le puteti obtine ca victima a unui accident auto isi poate gasi raspunsul aici – priboi.ro

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere in Constanta, Braila, Galati, Bacau, Buzau, Iasi, Focsani, Slobozia, Calarasi, Tulcea si toata partea de est a Romaniei

Echipa doamnei avocat Valentina Priboi ofera servicii de obtinere despagubiri accidente rutiere in toata tara: Bucuresti, Constanta, Braila, Galati, Bacau, Buzau, Iasi, Focsani, Slobozia, Calarasi, Tulcea, etc.

Venim in intampinarea dumneavoastra in mai putin de 24 de ore oriunde, pentru a va fi alaturi in cele mai grele momente din viata, daca ati fost victima unui accident auto cu vatamari sau deces.”

Clientii nostri – victime ale accidentelor rutiere din Constanta sau Vaslui, Bacau sau Buzau pot confirma rezultatele obtinute de echipa noastra: sute de mii de lei recuperate in timp record, atat in caz de vatamari corporlae, cat si in caz de deces.

Chiar luna aceasta am semnat contracte de asistenta juridica pentru trei decese in Constanta, Iasi si Barlad, plus 5 vatamari corporale in Bacau, Buzau, Focsani, Tulcea si Calarasi.

Sunati-ne si, incepand impreuna procedura de obtinere de despagubiri RCA, vom atinge cele mai bune rezultate, in cel mai scurt timp!

Cele mai periculoase intersectii si drumuri din Romania

Este o adevarata aventura sa calatoresti cu masina prin Romania: drumuri proaste, putine autostrazi, sosele nesemnalizate, aglomerate, soferi agresivi, soferi drogati sau bauti in multe din accidentele petrecute, numai Dumnezeu poate avea grija cu adevarat de noi in traficul teribil din tara noastra. De aceea, spre binele tuturor, ne-am hotarat sa va impartasim din experienta noastra si ne-am gandit sa intocmim o lista cu cele mai periculoase intersectii de pe soselele din Romania, un top al celor mai periculoase destinatii:

 1. Bucuresti, iesirea din Pasajul Victoriei, spre Bd. Iancu de Hunedoara: atentie la soferii care vin pe sus, direct din piata: de multe ori uita sa cedeze prioritatea si va pot acrosa lateral;
 2. Soseaua care leaga Braila de Slobozia si Calarasi – DN21 (E584): este destul de ingusta, trece doar prin zona de campie, putine localitati, multi conducatori sunt tentati sa ruleze cu viteze foarte mari;
 3. DN1, intre Brasov si Codlea, dar si intre Fagaras si Avrig (jud. Sibiu);
 4. Binecunoscutul „Drum al mortii” care leaga Bucurestiul de Moldova – E85: Bucuresti – Urziceni – Buzau – Ramnicu Sarat – Focsani – Bacau – Roman: este un drum european, cu „veleitati” de drum expres, cu prima banda de pe fiecare sens, mai ingusta decat banda a doua, se circula cu mare viteza, drumul este destul de ingust;
 5. Bucuresti, intersectia de la Piata Operei, mai ales pentru cei care vin dinspre Biserica Sfantul Elefterie si vor sa vireze dreapta pe Splai, spre Unirea;
 6. Bucuresti, virajul la stanga, venind de pe strada Mitropolit Dosoftei, pe Calea Serban Voda, spre Tineretului – Piata Norilor

Vom lasa acest articol deschis pentru a-l completa de fiecare data cand mai remarcam vreun pericol in traficul rutier din Romania!

Pot primi despagubiri RCA mama sau tatal vitreg in caz de accident rutier cu deces?

NU, nu pot obtine despagubiri RCA de la firma de asigurari RCA a vinovatului producerii accidentului, pentru ca, de fapt, parintii vitregi nu devin niciodata parinti (mama sau tata) din punct de vedere legal, nu sunt parintii biologici ai defunctului. Si este logic, asa cum nici la succesiune nu pot veni parintii vitregi (pentru ca nu figureaza ca mama sau tata in certificatul de nastere al decedatului), asa nici la despagubire nu pot invoca pretentii.

Asadar, in privinta mamei, tatalui, fratilor, copiilor si nepotilor persoanei decedate, numai relatia de sange, adoptia sau in cazurile in care se intocmeste o ancheta sociala si se poate demonstra suferinta unei persoane pricinuita de decesul unei victime, se pot obtine despagubiri de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat.

Cel mai bun avocat accidente rutiere cu vatamari sau deces, cel mai mic onorariu de succes!

Conform analizelor de piata, a rezultatelor concrete obtinute, a clasarii in indexul Google, doamna avocat Valentina Priboi se pozitioneaza in topul celor mai buni avocati de accidente rutiere din Romania.

Cu despagubiri RCA de milioane de euro obtinute de la societatile de asigurari, cu sute de clienti multumiti, echipa noastra ofera cel mai mic onorariu de succes de pe piata despagubirilor de accidente rutiere, adica 15% din despagubirea obtinuta de la firma de asigurari RCA a vinovatului!

Atat pentru vatamari corporale cat si pentru deces, noi suportam toate taxele, toate cheltuielile judiciare, dumneavoastra incasati doar despagubirea din partea firmei de asigurari RCA a soferului vinovat!

In caz de accident auto cu vatamari corporale avem nevoie, in principiu, de documentele de iesire din spital, eventual CML si actele dvs. de identitate. Daca nu aveti inca aceste documente, sunati-ne si vi le obtinem noi, direct. Despagubirile pe care le puteti obtine variaza in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il obtineti. De principiu, se obtin de la 600 lei/ziua de ingrijiri pana la 1000 – 1200 lei per zi de ingrijire. In plus fata de sumele primite ca daune morale, puteti obtine si daune materiale pentru medicamentele cumparate pentru refacerea starii de sanatate de dupa accident, bilete de transport in vederea ajungerii de la/la spital, proteze, consultatii, interventii chirurgicale, etc.

In caz de accident rutier soldat cu deces pot obtine despagubiri sotul/sotia defunctului, copiii, nepotii in linie directa, parintii, bunicii, fratii si surorile. Actele cu care putem demara obtinerea de despagubiri de la societatea de asigurari RCA sunt, in principiu, cele emise de politie, de organele de cercetare la fata locului, pe care doar avocatul le poate obtine. In plus, sunt foarte importante declaratiile date atat in fata procurorului, cat si cele in fata instantei de judecata care instrumenteaza cazul: in functie de declaratiile date se va stabili forma de vinovatie a celor implicati in accident si, evident, cuantumul sumelor alocate ca despagubire.

Sunati-ne la 0746 548 064 si stabilim toate detaliile pentru obtinerea cat mai urgenta a despagubirilor la care sunteti indreptatiti!

Eliberare Anexa 2 de la Politie

Eliberare Anexa 2 de la Politie

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

La producerea unui accident rutier cu victime, unul din documentele intocmite obligatoriu de catre agentii de politie de constatare a accidentului este Anexa 2, pe care persoanele implicate in accident ar trebui sa o primeasca la data producerii accidentului.

Anexa 2 este un document oficial emis de catre echipajul Politiei Rutiere care face cercetarea la fata locului. Anexa 2 este un document care contine informatii privitoare la autorul accidentului, locul producerii faptei, ora, contextul, stabilirea preliminara a persoanei vinovate, descrierea sumara a accidentului, consemnarea numarului de dosar de urmarire penala care se atribuie respectivului accident, etc.

In majoritatea cazurilor, Anexa 2 ramane la dosarul cauzei si se poate obtine doar de catre un avocat specializat in accidente rutiere cu deces sau vatamari corporale. Este absolut necesar sa se obtina acest document de catre persoanele pagubite deoarece despagubirea se poate oferi doar in baza acestui document!

Asadar, trebuie sa semnati un contract de asistenta juridica cu un avocat specializat in obtinerea de despagubiri din accidente auto cu victime pentru a va obtine documentele de la politie si, ulterior, despagubirea de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat.

Noi va putem ajuta, sunati-ne la 0746 548 064 !

Plangere penala in caz de accidente rutiere cu victime

Dupa producerea unui accident rutier, orice persoana vatamata trebuie sa formuleze o plangere penala in termen de maxim 90 de zile de la data producerii accidentului. Plangerea penala se inregistreaza la organul de cercetare penala care instrumenteza dosarul penal. Organul de cercetare penala este format din reprezentanti ai Politiei Rutiere de la locul producerii accidentului. Ce este foarte important este faptul ca daca persoana vinovata nu cunoaste agentul de politie care instrumenteaza dosarul, aceasta poate trimite plangerea penala la organul de politie de la locul faptei, urmand ca acesta din urma sa transmita plangerea penala la orgnul competent.

Un alt aspect foarte important este dat de depasirea termenului de 90 de zile, termen peste care nu se mai poate depune plangerea penala intrucat aceasta este tardiva.

Plangerea penala trebuie sa contina elemente de fapt si de drept, adica trebuie descrisa fapta cu lux de amanunte, dar trebuie argumentata temeinic si sub aspect tehnico-juridic.

De acceea, este recomandat ca persoanele vatamate sau victimele directe sau indirecte ale accidentelor auto sa fomuleze plangerea penala prin intermediul unui avocat specializat in obtinerea de despagubiri din accidente rutiere. Motiv pentru care suntem aici, la dispozitia dumneavoastra cu o lunga experienta si rezultate concrete obtinute de-a lungul anilor!

Ce sume se obtin ca despagubiri pentru pierderea unui organ, a unei functii sau a unui simt in accidente auto?

Este o discutie foarte lunga! Sumele acordate de firmele de asigurari RCA in calitate de parti responsabile civilmente ale soferilor vinovati difera in functie de organul/organele afectate: daca este organ pereche sau unic, daca s-au pierdut si simturi, daca si cat afecteaza capacitatea de munca, de reintegrare si readaptare sociala dupa accident.

Astfel, vom detalia per zone ale corpului, per organe, sumele ce se pot obtine ca despagubiri:

 • Pierdere splina – „Pierderea splinei prin splenectomie de necesitate este o consecinţă directă a traumatismului suferit în 16.12.2015, reprezintă pierderea de organ şi constituie infirmitate fizica post-traumatică.” ne arata sentinta civila nr. 5507 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti. O suma remarcabila obtinuta pentru o asemenea infirmitate permanenta este de 75.000 euro
 • Ruptura tendon gamba dreapta si nefunctionalitate partiala permanenta a halucelui (deget mare de la picior) – 60.000 lei pentru 45 de zile de ingrijiri;
 • Pierderea definitiva a mobilitatii genunchiului – 160.000 lei pentru 110 zile de ingrijiri medicale, victima de 22 de ani, femeie, necasatorita;
 • Traumatism tasare coloana vertebrala T11 si T12 – 34.000 lei – circa 30 zile de ingrijiri medicale conform CML;
 • Fractura epifiza distala radiala pentru care au fost necesare 115 zile de ingrijire medicala si s-au obtinut 122.280 lei;

Avocat accidente rutiere

Avocat accidente rutiere – Onorariu succes 15% – 0746 548 064

Regretam situatia nefericita in care probabil va aflati, anume cea de victima directa sau indirecta a unui accident rutier! Trebuie sa stiti insa ca puteti obtine despagubiri de la partea responsabila civilmente de producerea accidentului, in speta firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului.

Valentina Priboi este avocat din anul 2011 si activeaza ca avocat specializat in accidente rutiere cu vatamari sau deces in Bucuresti, Ilfov, Constanta, Brasov, Tulcea, Galati, Braila, Calarasi, Buzau, Focsani, Slobozia, Giurgiu, Ploiesti, Pitesti, Targoviste, Bacau, Sibiu, Timisoara, Cluj, Iasi, Buzau, Arad, Oradea, Craiova, Alexandria si orice alta localitate din tara.

In caz de accident auto cu vatamari corporale, daca nu ati fost vinovat de producerea accidentului, puteti obtine despagubiri RCA in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale consemnat in Certificatul medico-legal. Este important sa stiti ca Certificatul medico-legal poate fi scos direct, doar cu actele din spital, doar in primele 30 de zile de la producerea accidentului. Dupa aceea nu mai puteti obtine un certificat medico-legal decat cu o ordonanta de efectuare a expertizei-medico-legale pe care o elibereaza politia.

In caz de accident rutier cu deces, daca nu este vina totala a persoanei decedate, pot obtine despagubiri cu titlul de daune morale si daune materiale sotul/sotia, parintii, buncii, fratii/surorile, copiii si nepotii defunctului.

Avocat Valentina Priboi impreuna cu Priboi si Asociatii formeaza cea mai buna echipa de profesionisiti in obtinerea de despagubiri RCA din accidente rutiere cu vatamari sau deces.

Timpul de obtinere a sumelor cuvenite ca despagubire este de cateva luni iar onorariul este doar de succes, procent din despagubirea pe care reusim sa v-o obtinem, cu toate taxele si cheltuielile incluse, atat in cazul vatamarilor, cat si in cazul deceselor.

Sumele pe care le puteti obtine, atat in caz de vatamare corporala cat si in calitate de ruda/sot/apropiat al defunctului le puteti afla direct sunandu-ne si descriindu-ne accidentul produs; de principiu, sumele oferite ca despagubire difera in functie de gradul de vinovatie al victimei, de firma de asigurari RCA a soferului vinovat, momentul in care dosarul a fost preluat spre solutionare, etc.

Sunati la 0746 548 064 si veti fi consiliat si asistat indeaproape, atat pe latura civila cat si pe latura penala, in fata tuturor organelor de ancheta, autoritati, pentru a recupera cat mai urgent despagubirea la care sunteti indreptatit.

Avocat Valentina Priboi, contracte de asistenta noi pentru despagubiri accidente rutiere cu deces

Fiind un specialist, avocat Valentina Priboi preia doar czuri de recuperari creante si servicii de obtinere a despagubirilor RCA din accidente rutiere.

In caz de accident rutier cu deces trebuie sa retineti cateva aspecte, si anume:

 • pe noi nu ne platiti inainte, ci doar la sfarsit, dupa incasarea despagubirii, cu 15% din banii obtinuti;
 • fiecare persoana are dreptul la despagubire, fara a rapi dreptul alteia, fara sa existe o suma globala pe care o acorda partea responsabila civilmente (firma de asigurari RCA a vinovatului);
 • au dreptul la despagubire sotul/sotia sau concubinul/concubina, fratii si surorile, parintii, copiii, bunicii si nepotii;

Saptamana care tocmai s-a incheiat am semnat un contract de asistenta cu fratele unui domn care, pe soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti, a fost spulberat pe trotuar de un sofer neatent. In urma accidentului, victima despre care am facut vorbire, a decedat. Regretam evenimentul si incercam sa ajutam cat mai repede familia defunctului sa obtina despagubirile la care sunt indreptatiti.

Un alt caz mai recent este cel al domnului B*****c care conducea pe autostrada A1, sotia acestuia era pasager in dreapta fata, rulau pe banda 1, moment in care un adolescent teribilist ce conducea o limuzina puternica i-a izbit in partea din spate, i-a destabilizat aruncandu-i pe banda 2 unde un alt automobil l-a accidentat mortal pe domnul B*****c. Sotia-pasager a supravietuit dar probabil va ramane in scaun cu rotile toata viata deoarece loviturile la coloana vertebrala, cel putin la acest moment par aproape ireparabile. Actualmente cercetarea penala este in desfasurare, am solicitat studierea-fotocopierea dosarului de urmarire penala, iar actele pe care le-am obtinut le vom inainta expertului nostru parte care va analiza din punct de vedere tehnic exact dinamica producerii accidentului, viteza vehiculelor, etc. Cu opinia acestuia vom sti exact toate atu-urile pe care le avem in acest dosar de obtinere despagubiri.

Asadar, prudenta in trafic, conduita preventiva sunt ingredientele de succes ale participarii la trafic, ingrediente pe care noi, prin politicile noastre sustenabile le incurajam permanent.

Avocat Valentina Priboi, recuperari creante transporturi, comercial si fiscal

Incepem noul an cu forte proaspete: noi colaborari, proiecte in curs de desfasurare cu companii de prestigiu din domeniul consultantei antreprenoriale si constructiilor edilitare. Avocat Valentina Priboi a semnat un acord de colaborare cu o companie canadiano-israeliana de consultanta in afaceri, companie careia ii ofera servicii juridice de consultanta si recuperari creante. Mai exact, de recuperare a unor cheltuieli efectuate de concernul canadiano-israelian catre o alta societate multinationala din Franta ce se ocupa cu realizare de constructii-gigant, megastructuri, etc.

Colaborarea cu compania canadiana prezinta avantaje reciproce, atat pentru doamna avocat Priboi, cat si pentru client: recuperarea debitului de circa 700.000 euro va fi un succes mult asteptat de ambele parti.

Colectarea in zona segmentului business in materie de recuperari creante este specialitatea echipei conduse de doamna avocat Valentina Priboi – „abordarea este una profesionista, targeturile sunt undeva foarte sus, rezultatele sunt dovada experientei si calitatii lucrului bine facut!

De retinut: drepturile persoanei asupra despagubirilor RCA nu sunt transmisibile!

Da, nici din punct de vedere succesoral si nici in timpul vietii celui indreptatit la despagubire. Adica o persoana care are dreptul la despagubire nu poate ceda in timpul vietii acesteia catre o alta persoana acest drept. Spre exemplu, daca X ar pretinde in instanta un drept de despagubire pentru un frate pierdut in accident rutier, X nu poate renunta la acest drept spre a i-l ceda lui Y.

La fel si in cazul in care persoana care solicita despagubirea: daca decedeaza, succesorii ei nu pot accepta un asemena activ, un asemenea drept patrimonial: dreptul la despagubire este intuitu personae, se acorda strict beneficiarului despagubirii. Practic, daca in timpul procesului de obtinere a despagubirii X decedeaza, fiii acestuia nu pot obtine suma cuvenita tatalui lor, X.

Alegeti un avocat pentru obtinerea de despagubiri, nu semnati procuri cu SRL-uri!

In situatia nefericita a producerii unui accident rutier cu victime este foarte important, inca de la inceput, sa alegeti cu grija cine se va ocupa de cazul dumneavoastra, cine va va obtine sumele cu titlu de despagubire de la societatea de asigurari RCA a soferului care a provocat accidentul. Pentru ca primele declaratii in fata organelor de ancheta, constituirea de parte civila, sunt pasi care trebuie facuti perfect si exact pentru a obtine sumele maxime de despagubire.

De aceea, atunci cand alegeti, alegeti neaparat un avocat specializat in obtinerea de despagubiri din accidente auto, ci nu SRL-uri care doar intermediaza, care nu sunt avocati si de aceea va cer sa semnati procuri la notar. Un avocat nu are nevoie de procura notariala pentru a obtine despagubiri!

In plus, ganditi-va ca cineva care intermediaza, automat percepe si un cost suplimentar, un onorariu mai mare decat un avocat! Dar foarte important este ca cel ce se ocupa de cazul dumneavoastra sa aiba o experienta solida, sa aiba cunostinte juridice temeinice astfel incat sa poata sa va obtina cele mai bune despagubiri.

Asadar, pe oricine ati alege, alegeti un avocat, nu SRL-uri care doar intermediaza si care nu pot reprezenta direct clientul in instanta!

Accidente rutiere cu victime – Cum este mai bine sa acceptam despagubirile: pe cale amiabila sau pe instanta?

Depinde! Este destul de greu de apreciat – depinde ce fel s-a produs accidentul, care este forma de vinovatie retinuta de organele de cercetare penala. Dar strict vorbind, in fiecare cauza, este stiut ca pe instanta se obtin sume mai mari decat cele oferite de firmele de asigurari pe cale amiabila.

Si totusi sunt situatii cand, din cauza unei presiuni financiare de moment, partile tind sa accepte sumele oferite pe cale amiabila de asiguratorii rca. Un alt motiv de acceptare pe cale amiabila este cel cand beneficiarul despagubirii considera ca, mergand pe calea judiciara, nu va avea asa de multi sorti de izbanda spre a-si dovedi nevinovatia si prejudiciul suferit.

Dar cel mai frecvent motiv pentru care partea indrituita la despagubire o accepta inca din faza amiabila este oferta buna inaintata de firma de asigurari rca. Sunt unele firme de asigurari rca care fac oferte foarte bune partilor vatamate in faza amiabila, altele care ofera jumatate din suma pentru acelasi numar de zile de ingrijiri medicale. 

Deci, iata ca daca partea cunoaste care este practica pentru numarul ei de zile de ingrijiri poate aprecia si, in functie de cat este de presata de bani si datorii, poate accepta sau nu.

Culpa comuna in accidentele rutiere cu victime

In stiuatia nefericita a producerii unui accident rutier cu victime, fie cu vatamari, fie, mai grav, cu deces este foarte important de stabilit inca de la inceput vinovatia soferului/soferilor implicati in evenimentul auto. De ce? Pentru ca in functie de vinovatie se stabileste si cine este partea responsabila civilmente (cine va plati despagubirile efectiv) dar si care este cuantumul, proportia in care se vor acorda sumele cu titlu de despagubire.

Mai concret: Daca, de exemplu, un sofer loveste un pieton care circula regulamentar pe trotuar, atunci este clar si simplu – vinovatia apartine exclusiv soferului – deci este o culpa exclusiva a soferului, iar firma de asigurari RCA a soferului vinovat va plati despagubiri pietonului care circula regulamentar daca acesta a supravietuit accidentului sau va plati despagubiri familiei pietonului nevinovat, daca acesta a decedat din cauza accidentului. In ambele variante suma acordata va fi, conform practicii judecatoresti, acordata in intregime, in integralitate.

Acum, aceeasi speta dar cu deosebirea ca pietonul a traversat prin loc nepermis iar soferul era beat: aici avem de-a face cu o veritabila forma de culpa comuna ca forma de vinovatie. In aceasta situatie, daca pietonul a decedat, rudele acestuia nu vor mai primi suma integrala de la firma de asigurari, ci injumatatita deoarece exista atat culpa soferului, cat si a pietonului.

Asadar, culpa comuna este o forma a vinovatiei ambilor participanti la trafic care produce efecte concrete sub aspect material in raporturile partilor cu entitatea responsabila civilmente.

Cel mai mic onorariu pentru despagubiri rca din accidente rutiere cu vatamari sau deces

Va intrebati cum este posibil sa ofer tuturor clientilor un onorariu de succes de doar 15% in cazul accidentelor rutiere cu victime, vatamari sau deces? Este simplu de tot: eu, Valentina Priboi, sunt avocat si nu trebuie sa angajez alt avocat care sa se ocupe de cazurile mele, nu este necesar sa subcontractez cu altcineva, asa cum fac SRL-urile care percep comisioane de 40%-50% pentru a-si putea acoperi toate costurile!

Pentru ca eu ofer DIRECT servicii de obtinere despagubiri rca de la firmele de asigurari, nu mandatez pe nimeni si va pot oferi cel mai mic tarif de pe piata!

Asadar, pentru a fi cat mai sigur de un bun rezultat si pentru a gasi cel mai bun pret, alegeti un avocat, nu SRL-uri care doar intrmediaza!

Sunati-ma si impreuna gasim calea cea mai eficienta pentru a obtine despagubirile la care sunteti indreptatit! 0746 548 064

Dupa cat timp se pot cere despagubiri de la firma de asigurari RCA in caz de accident cu victime?

In situatia unui accident rutier cu victime exista o problema legata de termenul de prescriptie, adica termenul in care se pot cere despagubiri de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului. Termenul este important pentru a putea sti care este timpul pe care il au la dispozitie persoanele ce au suferit un prejudiciu pentru a cere daune morale si/sau materiale de la partea responsabila civilmente.

Intai de toate trebuie stabilit momentul de la care incepe sa curga acest termen: atat in cazul vatamarii corporale cat si in cazul decesului, termenul de prescriptie extinctiva incepe sa curga de la momentul cand pagubitul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca atat paguba cat si pe cel ce raspunde de ea. Astfel, ca regula, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data la care pagubitul a cunoscut existenta pagubei si a persoanei vinovate, conform Deciziei nr. 2260/2015 a ICCJ – Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia a 2-a Civila.

In cazul vatamarii corporale termenul de prescriptie este de 3 ani, iar in cazul decesului, partile indreptatite pot cere despagubiri intr-un termen de 5 ani, dupa cum articolul 1394 din Codul civil statueaza ” Prorogarea termenului prescripţiei – În toate cazurile în care despăgubirea derivă dintr-un fapt supus de legea penală unei prescripţii mai lungi decât cea civilă, termenul de prescripţie a răspunderii penale se aplică şi dreptului la acţiunea în răspundere civilă. „

Avocat Valentina Priboi

Unde se petrec cele mai multe accidente rutiere?

In fiecare zi auzim la stiri despre accidente rutiere soldate cu victime dar unde se petrec cele mai multe accidente rutiere din Romania? Drumul european E85 ce leaga Bucurestiul de Moldova, „Drumul mortii” – Urziceni – Buzau – Bacau – Suceava ar fi poate primul pe lista, desi nu este cel mai circulat din tara. Cel mai circulat este fara indoiala DN1 – Bucuresti – Brasov, pe Valea Prahovei, drum care nu face rabat de la numarul mare de accidente rutiere.

Un drum la fel de periculos este si Craiova – Pitesti; acest drum european, din nefericire, este locul unde multe tragedii se petrec. Sa nu uitam si de Calarasi – Slobozia (DN 21): este un pic cam ingust, fiind doar in zona de campie tentatia de a prinde viteza este foarte mare si accidentele sunt destul de dese.

Tot in genul DN 21 este si E671, Oradea – Arad: tot prin zona de campie, trafic mare spre si dinspre Timisoara, rezultatul – accidente grave produse pe fondul vitezei si neatentiei.

Va dorim calatorii cat mai placute si lipsite de orice fel de incidente!

Despagubirile oferite de societatile de asigurare RCA in caz de accident rutier cu vatamari sau deces: acceptam amiabil sau mergem in fata instantei?

Desigur, un eveniment atat de nefericit ne lipseste de orice fel de energie de a mai face calcule sau comparatii intre variantele pe care este mai bine sa le alegem. Si, in afara de prejudiciul moral suferit, este vorba si de cheltuieli concrete pe care le-ati efectuat, intr-un moment de cumpana al existentei dumneavoastra. Iar in aceste situatii, firma de asigurare RCA a soferului vinovat de producerea accidentului vine in intampinarea persoanelor indreptatite la despagubire si le ofera o suma contra unei intelegeri amiabile de renuntare la judecata.

Problema este ca in cele mai multe din cazuri aceasta suma oferita este ceva mai mica decat cea care ar putea fi obtinuta pe calea instantei daca partile ar apela la un avocat specializat in recuperarea despagubirilor rca din accidente rutiere. De cate ori este mai mica suma oferita in faza amiabila decat cea prin obtinerea unei sentinte in fata instantei? Nu cu mult, ci doar cu circa 15% – 20% mai mica decat cea care se poate obtine pe instanta, dupa ani de procese.

Pe de alta parte este bine nici sa nu cedati sub impulsul nevoilor de moment, sa nu va grabiti, ci sa apelati cu incredere la un specialist in dreptul asigurarilor, la un avocat care va poate obtine despagubiri de la firma de rca pentru accidente auto si care va poate sfatui exact care este cea mai buna varianta pe care trebuie sa o alegeti!

Cu prietenie,  avocat Valentina Priboi, 

0746 548 064

Prawnik specjalizujący się w windykacji zadłużenia, należności w Bukareszcie w Rumunii – Windykacja należności Rumunia

Valentina Priboi prowadzi najpotężniejszą windykację długów, windykację należności i odebrać należności w Rumunii. Adwokat Valentina Priboi udzielał pomocy prawnej wielu spółkom rolnym i technicznym w Polsce, m.in. Dąbrowie Tarnowskiej, Sandomierzu, Wrocławiu.

Od 2011 r. Do dnia dzisiejszego udało mu się odzyskać wierzy setki firm rumuńskich i zagranicznych, tylko na podstawie udanej opłaty.

Jeśli musisz odzyskać zadłużenie z Rumunii, wyślij swoje dokumenty na adres contact@priboisiasociatii.ro ! Analizujemy je i jeśli są jakieś szanse, możemy rozpocząć współpracę w celu windykacji długów, po czym zapłacisz tylko udaną opłatę!

Adwokat Valentina Priboi, Bukareszt Rumunia

Attorneys at law in Romania – how to choose the best lawyer in Bucharest?

It doesn’t matter where you are from, where is your business but if you want to open a subsidiary, a branch or a representative in Romania, I say you directly: Bucharest, Cluj Napoca or Timisoara, Arad, Oradea are one of the best places to start your business in Europe. Qualified workforce, cheap taxes and low salaries are the first reasons. But when you come here you need to know a good accountant and one smart lawyer.

Why do you need a good lawyer? Because you have to obtain documents from Romanian authorities, then to get real informations from a honest counsel. The issues of labor law with the employees, negotiations with suppliers, debt recovery and transportation costs and all the difficulties of goods dividing are problems that you need to solve it together with your attorney. We strongly recommend you not to choose randomly a lawyer: ask somebody for his expertise, cheek his recomandations and then decide.

We offer you legal services in commercial, civil, transportation and debt collection everywhere in Romania: Bucharest, Cluj Napoca, Constanta, Oradea, Timisoara, Brasov, Iasi or Craiova. So, call us at (004) 0746 548 064 and together we will fix an appointment at our Bucharest office, in Intrarea Margelelor 13A street.

Valentina Priboi, cel mai bun avocat de recuperari creante

Nu o spunem noi, ci clientii nostri din Romania, Grecia, cei din Italia, din Polonia sau din Africa de Sud. Cuvantul respectat, promisiunile indeplinite, ne-au crescut reputatia in randul partenerilor cabinetului nostru: fie ca sunt transportatori, multinationale din domeniul constructiilor sau agriculturii sau antreprenori din domeniul productiei de diverse bunuri si servicii & tehnica.

Comunitatea de afaceri BreadRiver ne recomanda inca de cateva luni pentru rezultatele remarcabile obtinute de-a lungul anilor in servicii conexe transportului rutier de marfa – ” Valentina Priboi – cel mai bun avocat de transporturi, recuperari creante si uzucapiune ” .

Sursele online mai arata si o inclinatie deosebita a echipei conduse de doamna avocat Valentina Priboi spre solutionarea cu succes a proceselor de uzucapiune si accesiune, astfel ca, potrivit statisticilor de cautare oferite de Google, Valentina Priboi se prezinta ca fiind un avocat foarte bun in cazurile de uzucapiune si accesiune, atat in Bucuresti, cat si in toata Romania. Si, ca un reflex al profesiei, nu vorbim fara probe: cautati despre noi pe portalul instantelor de judecata: am putea avea atatea dosare daca nu am fi foarte buni?

Avocat Valentina Priboi – Baroul Bucuresti