Ce poți conduce cu permisul suspendat?

Răspuns corect: NIMIC din ceea ce necesită permis de conducere! Chiar dacă dețineți mai multe categorii în permisul de conducere, dacă vi s-a suspendat permisul pentru o categorie, nu mai puteți conduce nici vreun autovehicul din altă categorie!

Practic, singura variantă de deplasare pe durata suspendării permisului de conducere vă rămâne mersul pe jos, ca pieton, sau bicicleta!

Argumentul legal este articolul 97 din Codul rutier care la alineatul (3) zice că „Perioada în care titularul permisului de conducere nu are dreptul de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai se consideră perioadă de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.”

Așadar, pentru oricare categorie ați fi fost sancționat, pedeapsa se aplică asupra tuturor categoriilor, deoarece legiuitorul nu distinge, ci consideră general suspendat dreptul de a conduce. Iar unde legiuitorul nu distinge, nici noi nu trebuie să distingem zice un precept latin din dreptul roman…

Citaţie pentru depunere întâmpinare ca intervenient forţat în procesul cu asigurătorul RCA?

Avocat Valentina Priboi, avocat asigurări auto

Dacă aţi primit citaţie ca să depuneţi întâmpinare ca intervenient forţat într-un proces cu asigurătorul RCA, trebuie să ne contactaţi pentru a vă reprezenta în acest dosar de despăgubiri. Deşi în cauză există parte responsabilă civilmente – firma dumneavoastră de asigurări RCA – legea procesual-civilă prevede că şi intervenientul forţat trebuie citat, adică şoferul vinovat de producerea accidentului.

Iată şi temeiul legal pentru care intervenientul forţat este atras la judecată ca parte în procesul civil: art. 22, alin. (1) din Legea nr. 132 din 2017, prevede că „Despăgubirea se stabilește și se plătește în conformitate cu prevederile art. 14, iar în cazul stabilirii despăgubirii prin hotărâre judecătorească, drepturile persoanelor prejudiciate prin accidente produse de vehicule aflate în proprietatea persoanelor asigurate în România se exercită împotriva asigurătorului RCA, în limitele obligației acestuia cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenienți forțați.”

Dar doamna avocat Valentina Priboi vă poate soluţiona cazul rapid, fără bătăi de cap din partea dumneavoastră!

Tot ce aveţi de făcut este să ne transmiteţi în copie pe WhatsApp sau e-mail citaţia pe care aţi primit-o şi asigurarea RCA valabilă la data producerii accidentului rutier. Sunaţi-ne la 0746 548 064 şi împreună putem găsi o rezolvare!

Avocat accidente rutiere în Craiova, Giurgiu, Alexandria, Vâlcea, Timişoara, Oradea, Cluj, Alba, Mureş, Sibiu

Avocat Valentina Priboi

Suntem peste tot! Echipa condusă de doamna avocat Valentina Priboi este prezentă în toată România pentru preluarea şi soluţionarea cazurilor de despăgubiri din accidente rutiere: Craiova, Giurgiu, Alexandria, Vâlcea, Timişoara, Oradea, Cluj, Alba, Mureş, Sibiu.

În momentul de faţă avem în derulare dosare de despăgubiri pentru victimele accidentelor rutiere atât în cazuri de vătămări corporale – în Cluj Napoca, Sebeş – Alba, Lugoj – Timiş, cât şi în cazuri de accidente auto cu deces – în Craiova, Beiuş şi Oradea şi Târgu Mureş.

Alegeţi un avocat specializat doar în accidente rutiere, un avocat care să vă poată dovedi priceperea sa cu rezultate concrete, cu cazuri câştigate!

Serviciile medicale de urgenţă în caz de accidente rutiere nu intră pe asigurare

Răspunderea pentru cheltuielile de spitalizare efectuate de către unitatea medicală, conform art. 313 din Legea 95/2016 privind reforma în domeniul sănătăţii, aparţin DOAR persoanei vinovate de producerea accidentului. Deci, dacă o persoană asigurată medical este vătămată într-un accident auto şi transportată la spital, primeşte asisitenţă medicală dar CASS nu va deconta costurile medicale, deoarece vătămarea provine dintr-un accident rutier.

Acest lucru nu înseamnă că victima nu va putea să îşi recupereze cheltuielile pe care unitatea spitalicească i le percepe: cum? Îndreptându-se împotriva şoferului vinovat sau a firmei de asigurări RCA a şoferului vinovat pentru a cere despăgubiri, daune materiale.

Deci, pentru orice tratament medical primiţi ca victimă, este bine să ne îndreptăm împotriva vinovatului sau a firmei de RCA pentru a nu plăti dvs. pentru greşeala altuia!

În cât timp primeşti banii de la asigurări?

De principiu, în câteva luni de zile, în jur de 2-3 luni dacă se acceptă oferta înaintată de asigurătorul RCA, adică dacă se merge pe cale amiabilă. Personal, agreăm această variantă pentru că este, în general, cea mai avantajoasa pentru client: se obţin cel mai rapid banii de la firma de asigurări, sunt evitate procesele lungi în faţa instanţelor.

Pe cale judiciară sumele sunt cu puţin mai mari, dar durează mai mult şi este necesară deschiderea unui proces ce urmează cam toate etapele procesuale.

Avocat despăgubiri accidente rutiere cu deces sau vătămări corporale

Valentina Priboi este avocat specialist de despăgubiri accidente rutiere cu deces sau vătămări corporale şi activează în toată ţara: Bucureşti, Constanţa, Braşov, Craiova, Sibiu, Ploieşti, Tulcea, Bacău, Brăila, Galaţi, Buzău, Călăraşi, Focşani, Suceava, Vaslui, Piteşti, Slatina, Timişoara, Oradea, Cluj, Deva şi orice altă localitate.

Rezultatele concrete, milioane de lei noi obţinute cu titlu de daune morale şi daune materiale de la firmele de asigurări RCA pentru accidente cu vătămări corporale sau deces sunt cartea de vizită cea mai de preţ a echipei doamnei avocat Priboi.

Fie că vorbim de Euroins sau Alianz, de Groupama sau de Generali sau Omniasig sau chiar de situaţii când şoferul vinovat nu deţine o poliţă RCA, Valentina Priboi este avocatul ce vă poate obţine despăgubiri din accidente rutiere în cele mai dificile contexte şi situaţii!

Oricând, orice întrebare despre despăgubirile pe care le puteţi obţine ca victimă a unui accident auto îşi poate găsi răspunsul aici – priboi.ro

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere în Constanţa, Brăila, Galaţi, Bacău, Buzău, Iaşi, Focşani, Slobozia, Călăraşi, Tulcea şi toată partea de est a României

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere în Constanţa, Brăila, Galaţi, Bacău, Buzău, Iaşi, Focşani, Slobozia, Călăraşi, Tulcea

Echipa doamnei avocat Valentina Priboi oferă servicii de obţinere despăgubiri accidente rutiere în toată ţara: Bucureşti, Consţanta, Brăila, Galaţi, Bacău, Buzău, Iaşi, Focşani, Slobozia, Călăraşi, Tulcea, etc.

Venim în întâmpinarea dumneavoastră în mai puţin de 24 de ore oriunde, pentru a vă fi alături în cele mai grele momente din viaţă, dacă aţi fost victima unui accident auto cu vătămări sau deces.”

Clienţii noştri – victime ale accidentelor rutiere din Constanţa sau Vaslui, Bacău sau Buzău pot confirma rezultatele obţinute de echipa noastră: sute de mii de lei recuperate în timp record, atât în caz de vătămări corporale, cât şi în caz de deces.

Chiar luna aceasta am semnat contracte de asistenţă juridică pentru trei decese în Constanţa, Iaşi şi Bârlad, plus 5 vătămări corporale în Bacău, Buzău, Focşani, Tulcea şi Călăraşi.

Sunaţi-ne şi, începând împreună procedura de obţinere de despăgubiri RCA, vom atinge cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp!

Cele mai periculoase intersecţii şi drumuri din România

Este o adevarată aventură să călătoreşti cu maşina prin România: drumuri proaste, puţine autostrăzi, şosele nesemnalizate, aglomerate, şoferi agresivi, şoferi drogaţi sau băuţi în multe din accidentele petrecute, numai Dumnezeu poate avea grijă cu adevărat de noi în traficul teribil din ţara noastră. De aceea, spre binele tuturor, ne-am hotărât să vă împărtăşim din experienţa noastră şi ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai periculoase intersecţii de pe şoselele din România, un top al celor mai periculoase destinaţii:

 1. Bucureşti, ieşirea din Pasajul Victoriei, spre Bd. Iancu de Hunedoara: atenţie la şoferii care vin pe sus, direct din piaţă: de multe ori uită să cedeze prioritatea şi vă pot acroşa lateral;
 2. Şoseaua care leagă Brăila de Slobozia şi Călăraşi – DN21 (E584): este destul de îngustă, trece doar prin zona de câmpie, puţine localităţi, mulţi conducători sunt tentaţi să ruleze cu viteze foarte mari;
 3. DN1, între Braşov şi Codlea, dar şi între Făgăraş şi Avrig (jud. Sibiu);
 4. Binecunoscutul „Drum al morţii” care leagă Bucureştiul de Moldova – E85: Bucureşti – Urziceni – Buzău – Râmnicu Sărat – Focşani – Bacău – Roman: este un drum european, cu „veleităţi” de drum expres, cu prima bandă de pe fiecare sens, mai îngustă decât banda a doua, se circulă cu mare viteză, drumul este destul de îngust;
 5. Bucureşti, intersecţia de la Piaţa Operei, mai ales pentru cei care vin dinspre Biserica Sfântul Elefterie şi vor să vireze dreapta pe Splai, spre Unirea;
 6. Bucureşti, virajul la stânga, venind de pe strada Mitropolit Dosoftei, pe Calea Şerban Voda, spre Tineretului – Piaţa Norilor.

Vom lăsa acest articol deschis pentru a-l completa de fiecare dată când mai remarcăm vreun pericol în traficul rutier din România!

Pot primi despăgubiri RCA mama sau tatăl vitreg în caz de accident rutier cu deces?

DA, pot primi despăgubiri de la societatea de asigurări RCA a şoferului vinovat şi mama vitregă sau tatăl vitreg, dar numai cu condiţia întocmirii unor documente suplimentare.

În mod normal, părinţii biologici sau şi cei vitregi (nebiologici) dar adoptivi pot obţine despăgubiri RCA fără formalităţi suplimentare. Însă părinţii vitregi, indiferent că sunt căsătoriţi cu părintele biologic sau sunt simpli concubini, pot obţine despăgubiri RCA doar îndeplinind nişte proceduri suplimentare pe care noi vă putem ajuta să le efectuaţi rapid, fără efort! Sunaţi-ne şi veţi afla exact ce şi cum!

Eliberare Anexa 2 de la Poliţie

La producerea unui accident rutier cu victime, unul din documentele întocmite obligatoriu de către agenţii de poliţie de constatare a accidentului este Anexa 2, pe care şoferii implicaţi în accident ar trebui să o primească la data producerii accidentului.

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

Anexa 2 este un document oficial emis de către echipajul Poliţiei Rutiere care face cercetarea la faţa locului. Anexa 2 este un document care conţine informaţii privitoare la autorul accidentului, locul producerii faptei, ora, contextul, stabilirea preliminară a persoanei vinovate, descrierea sumară a accidentului, consemnarea numărului de dosar de urmărire penală care se atribuie respectivului accident, etc.

În majoritatea cazurilor, Anexa 2 rămâne la dosarul cauzei şi se poate obţine doar de către un avocat specializat în accidente rutiere cu deces sau vătămări corporale. Este absolut necesar să se obţină acest document de către persoanele păgubite deoarece despăgubirea se poate oferi doar în baza acestui document!

Aşadar, trebuie să semnaţi un contract de asistenţă juridică cu un avocat specializat în obţinerea de despăgubiri din accidente auto cu victime pentru a vă obţine documentele de la poliţie şi, ulterior, despăgubirea de la firma de asigurări RCA a şoferului vinovat.

Noi vă putem ajuta, sunaţi-ne la 0746 548 064 !

Plângere penală în caz de accidente rutiere cu victime

După producerea unui accident rutier, orice persoană vătămată trebuie să formuleze o plângere penală în termen de maxim 90 de zile de la data producerii accidentului. Plângerea penală se înregistrează la organul de cercetare penală care instrumenteză dosarul penal. Organul de cercetare penală este format din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere de la locul producerii accidentului. Ce este foarte important este faptul că dacă persoana vinovată nu cunoaşte agentul de poliţie care instrumentează dosarul, aceasta poate trimite plângerea penală la organul de poliţie de la locul faptei, urmând ca acesta din urmă să transmită plângerea penală la organul competent.

Valentina Priboi, avocat despăgubiri RCA accidente rutiere

Un alt aspect foarte important este dat de depăşirea termenului de 90 de zile, termen peste care nu se mai poate depune plângerea penală întrucât aceasta este tardivă.

Plângerea penală trebuie să conţină elemente de fapt şi de drept, adică trebuie descrisă fapta cu lux de amănunte, dar trebuie argumentată temeinic şi sub aspect tehnico-juridic.

De aceea, este recomandat ca persoanele vătămate sau victimele directe sau indirecte ale accidentelor auto să formuleze plângerea penală prin intermediul unui avocat specializat în obţinerea de despăgubiri din accidente rutiere. Motiv pentru care suntem aici, la dispoziţia dumneavoastră, cu o lungă experienţă şi rezultate concrete obţinute de-a lungul anilor!

Ce sume se obţin ca despăgubiri pentru pierderea unui organ, a unei funcţii sau a unui simţ în accidente auto?

Valentina Priboi, avocat despăgubiri accidente

Este o discuţie foarte lungă! Sumele acordate de firmele de asigurări RCA în calitate de părţi responsabile civilmente ale şoferilor vinovaţi diferă în funcţie de organul/organele afectate: dacă este organ pereche sau unic, dacă s-au pierdut şi simţuri, dacă şi cât afectează capacitatea de muncă, de reintegrare şi readaptare socială după accident.

Astfel, vom detalia per zone ale corpului, per organe, sumele ce se pot obţine ca despăgubiri:

 • Pierdere splină – „Pierderea splinei prin splenectomie de necesitate este o consecinţă directă a traumatismului suferit în 16.12.2015, reprezintă pierderea de organ şi constituie infirmitate fizica post-traumatică.” ne arată sentinţa civilă nr. 5507 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. O sumă remarcabilă obţinută pentru o asemenea infirmitate permanentă este de 75.000 euro;
 • Ruptură tendon gambă dreaptă şi nefuncţionalitate parţială permanentă a halucelui (deget mare de la picior) – 60.000 lei pentru 45 de zile de îngrijiri;
 • Pierderea definitivă a mobilităţii genunchiului – 160.000 lei pentru 110 zile de îngrijiri medicale, victimă de 22 de ani, femeie, necăsătorită;
 • Traumatism tasare coloană vertebrală T11 şi T12 – 34.000 lei – circa 30 zile de îngrijiri medicale conform CML;
 • Fractură epifiză distală radială pentru care au fost necesare 115 zile de îngrijire medicală şi s-au obţinut 122.280 lei;

Avocat accidente rutiere

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

Regretăm situaţia nefericită în care probabil vă aflaţi, anume cea de victimă directă sau indirectă a unui accident rutier! Trebuie să ştiţi însă că puteţi obţine despăgubiri de la partea responsabilă civilmente de producerea accidentului, în speţă firma de asigurări RCA a şoferului vinovat de producerea accidentului.

Valentina Priboi este avocat din anul 2011 şi activează ca avocat specializat în accidente rutiere cu vătămări sau deces în Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Braşov, Tulcea, Galaţi, Brăila, Călăraşi, Buzău, Focşani, Slobozia, Giurgiu, Ploieşti, Piteşti, Târgovişte, Bacău, Sibiu, Timişoara, Cluj, Iaşi, Buzău, Arad, Oradea, Craiova, Alexandria şi orice altă localitate din ţară.

În caz de accident auto cu vătămări corporale, dacă nu aţi fost vinovat de producerea accidentului, puteţi obţine despăgubiri RCA în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale consemnat în Certificatul medico-legal. Este important să ştiţi că Certificatul medico-legal poate fi scos direct, doar cu actele din spital, doar în primele 30 de zile de la producerea accidentului. După aceea nu mai puteţi obţine un certificat medico-legal decât cu o ordonanţă de efectuare a expertizei medico-legale pe care o eliberează poliţia.

În caz de accident rutier cu deces, dacă nu este vina totală a persoanei decedate, pot obţine despăgubiri cu titlu de daune morale şi daune materiale soţul/soţia, părinţii, bunicii, fraţii/surorile, copiii şi nepoţii defunctului.

Timpul de obţinere a sumelor cuvenite ca despăgubire este de câteva luni, atât în cazul vătămărilor, cât şi în cazul deceselor.

Sumele pe care le puteţi obţine, atât în caz de vătămare corporală cât şi în calitate de rudă/soţ/apropiat al defunctului le puteţi afla direct sunându-ne şi descriindu-ne accidentul produs; de principiu, sumele oferite ca despăgubire diferă în funcţie de gradul de vinovăţie al victimei, de firma de asigurări RCA a şoferului vinovat, momentul în care dosarul a fost preluat spre soluţionare, etc.

Sunaţi la 0746 548 064 şi veţi fi consiliat şi asistat îndeaproape, atât pe latură civilă cât şi pe latură penală, în faţa tuturor organelor de anchetă, autorităţi, pentru a recupera cât mai urgent despăgubirea la care sunteţi îndreptăţit.

Avocat Valentina Priboi, contracte de asistenţă noi pentru despăgubiri accidente rutiere cu deces

Fiind un specialist, avocat Valentina Priboi preia doar cazuri de recuperări creanţe şi servicii de obţinere a despăgubirilor RCA din accidente rutiere.

În caz de accident rutier cu deces trebuie să reţineţi câteva aspecte, şi anume:

 • vă putem asista oriunde în România;
 • fiecare persoană are dreptul la despăgubire, fără a răpi dreptul alteia, fără să existe o sumă globala pe care o acordă partea responsabilă civilmente (firma de asigurări RCA a vinovatului);
 • au dreptul la despăgubire soţul/soţia sau concubinul/concubina, fraţii şi surorile, părinţii, copiii, bunicii şi nepoţii;

Săptămâna care tocmai s-a încheiat am semnat un contract de asistenţă cu fratele unui domn care, pe şoseaua Ştefan cel Mare din Bucureşti, a fost spulberat pe trotuar de un şofer neatent. În urma accidentului, victima despre care am făcut vorbire, a decedat. Regretăm evenimentul şi încercăm să ajutăm cât mai repede familia defunctului să obţină despăgubirile la care sunt îndreptăţiţi.

Un alt caz mai recent este cel al domnului B*****c care conducea pe autostrada A1, soţia acestuia era pasager în dreapta faţă, rulau pe banda 1, moment în care un adolescent teribilist ce conducea o limuzină puternica i-a izbit în partea din spate, i-a destabilizat aruncându-i pe banda 2 unde un alt automobil l-a accidentat mortal pe domnul B*****c. Soţia-pasager a supravieţuit dar probabil vă rămâne în scaun cu rotile toată viaţa deoarece loviturile la coloana vertebrală, cel puţin la acest moment, par aproape ireparabile. Actualmente cercetarea penală este în desfăşurare, am solicitat studierea-fotocopierea dosarului de urmărire penală, iar actele pe care le-am obţinut le vom înainta expertului nostru parte care va analiza din punct de vedere tehnic exact dinamica producerii accidentului, viteza vehiculelor, etc. Cu opinia acestuia vom şti exact toate atu-urile pe care le avem în acest dosar de obţinere despăgubiri.

Aşadar, prudenţa în trafic, conduita preventivă sunt ingredientele de succes ale participării la trafic, ingrediente pe care noi, prin politicile noastre sustenabile, le încurajam permanent.

Avocat Valentina Priboi, recuperări creanţe transporturi, comercial şi fiscal

Începem noul an cu forţe proaspete: noi colaborări, proiecte în curs de desfăşurare cu companii de prestigiu din domeniul consultanţei antreprenoriale şi construcţiilor edilitare. Avocat Valentina Priboi a semnat un acord de colaborare cu o companie canadiano-israeliană de consultanţă în afaceri, companie căreia îi oferă servicii juridice de consultanţă şi recuperări creanţe. Mai exact, de recuperare a unor cheltuieli efectuate de concernul canadiano-israelian către o altă societate multinaţională din Franţa ce se ocupă cu realizare de construcţii-gigant, megastructuri, etc.

Colaborarea cu compania canadiană prezintă avantaje reciproce, atât pentru doamna avocat Priboi, cât şi pentru client: recuperarea debitului de circa 700.000 euro va fi un succes mult aşteptat de ambele părţi.

Colectarea în zona segmentului business în materie de recuperări creanţe este specialitatea echipei conduse de doamna avocat Valentina Priboi – „abordarea este una profesionistă, targeturile sunt undeva foarte sus, rezultatele sunt dovada experienţei şi calităţii lucrului bine făcut!

De reţinut: drepturile persoanei asupra despăgubirilor RCA nu sunt transmisibile!

Da, nici din punct de vedere succesoral şi nici în timpul vieţii celui îndreptăţit la despăgubire. Adică o persoană care are dreptul la despăgubire nu poate ceda în timpul vieţii acesteia către o altă persoană acest drept. Spre exemplu, dacă X ar pretinde în instanţă un drept de despăgubire pentru un frate pierdut în accident rutier, X nu poate renunţa la acest drept spre a i-l ceda lui Y.

La fel şi în cazul în care persoana care solicită despăgubirea: dacă decedează, succesorii ei nu pot accepta un asemena activ, un asemenea drept patrimonial: dreptul la despăgubire este intuitu personae, se acordă strict beneficiarului despăgubirii. Practic, dacă X decedează în timpul procesului de obţinere a despăgubirii, fiii lui X nu pot obţine suma cuvenită tatălui lor, X.

Accidente rutiere cu victime – Cum este mai bine să acceptăm despăgubirile: pe cale amiabilă sau pe instanţă?

Depinde! Este destul de greu de apreciat – depinde ce fel s-a produs accidentul, care este forma de vinovăţie reţinută de organele de cercetare penală. Dar strict vorbind, în fiecare cauză, este ştiut că pe instanţă se obţin sume mai mari decât cele oferite de firmele de asigurări pe cale amiabilă.

Şi totuşi sunt situaţii când, din cauza unei presiuni financiare de moment, părţile tind să accepte sumele oferite pe cale amiabilă de asigurătorii rca. Un alt motiv de acceptare pe cale amiabilă este cel când beneficiarul despăgubirii consideră că, mergând pe calea judiciară, nu va avea aşa de mulţi sorţi de izbândă spre a-şi dovedi nevinovăţia şi prejudiciul suferit.

Dar cel mai frecvent motiv pentru care partea îndrituită la despăgubire o acceptă încă din faza amiabilă este oferta bună înaintată de firma de asigurări rca. Sunt unele firme de asigurări rca care fac oferte foarte bune părţilor vătămate în faza amiabilă, altele care oferă jumătate din suma pentru acelaşi număr de zile de îngrijiri medicale. 

Deci, iată că dacă partea cunoaşte care este practica pentru numărul ei de zile de îngrijiri poate aprecia şi, în funcţie de cât este de presată financiar dar şi în funcţie de oferta financiară primită de la firma de asigurări, poate accepta sau nu.

Culpa comună în accidentele rutiere cu victime

În situaţia nefericită a producerii unui accident rutier cu victime, fie cu vătămări, fie, mai grav, cu deces este foarte important de stabilit încă de la început vinovăţia şoferului/şoferilor implicaţi în evenimentul auto. De ce? Pentru că în funcţie de vinovăţie se stabileşte şi cine este partea responsabilă civilmente (cine va plăti despăgubirile efectiv) dar şi care este cuantumul aproximativ al despăgubirilor, proporţia în care se vor acorda sumele cu titlu de dezdăunări.

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

Mai concret: dacă, de exemplu, un şofer loveşte un pieton care circula regulamentar pe trotuar, atunci este clar şi simplu – vinovăţia aparţine exclusiv şoferului – deci este o culpă exclusivă a şoferului, iar firma de asigurări RCA a şoferului vinovat va plăti despăgubiri pietonului care circula regulamentar dacă acesta a supravieţuit accidentului sau va plăti despăgubiri familiei pietonului nevinovat, dacă acesta a decedat din cauza accidentului. În ambele variante suma acordată va fi, conform practicii judecătoreşti, acordată în întregime, în integralitate.

Acum, aceeaşi speţă dar cu deosebirea că pietonul a traversat prin loc nepermis iar şoferul era beat: aici avem de-a face cu o veritabilă formă de culpă comună ca formă de vinovăţie. În această situaţie, dacă pietonul a decedat, rudele acestuia nu vor mai primi suma integrală de la firma de asigurări, ci înjumătăţită deoarece există atât culpa şoferului, cât şi a pietonului.

Aşadar, culpa comună este o formă a vinovăţiei ambilor participanţi la trafic care produce efecte concrete sub aspect material în raporturile părţilor cu entitatea responsabilă civilmente.

După cât timp se pot cere despăgubiri de la firma de asigurări RCA în caz de accident cu victime?

Valentina Priboi, avocat accidente rutiere

În situaţia unui accident rutier cu victime există o problema legată de termenul de prescripţie, adică termenul în care se pot cere despăgubiri de la firma de asigurări RCA a şoferului vinovat de producerea accidentului. Termenul este important pentru a putea şti care este timpul pe care îl au la dispoziţie persoanele ce au suferit un prejudiciu pentru a cere daune morale şi/sau materiale de la partea responsabilă civilmente.

Întâi de toate trebuie stabilit momentul de la care începe să curgă acest termen: atât în cazul vătămării corporale cât şi în cazul decesului, termenul de prescripţie extinctivă începe să curgă de la momentul când păgubitul a cunoscut sau trebuia să cunoască atât paguba cât şi pe cel ce răspunde de ea. Astfel, ca regulă, termenul de prescripţie începe să curgă de la data la care păgubitul a cunoscut existenţa pagubei şi a persoanei vinovate, conform Deciziei nr. 2260/2015 a ICCJ – Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia a 2-a Civilă.

În cazul vătămării corporale termenul de prescripţie este de 3 ani, iar în cazul decesului, părţile îndreptăţite pot cere despăgubiri într-un termen de 5 ani, după cum articolul 1394 din Codul civil statuează ” Prorogarea termenului prescripţiei – În toate cazurile în care despăgubirea derivă dintr-un fapt supus de legea penală unei prescripţii mai lungi decât cea civilă, termenul de prescripţie a răspunderii penale se aplică şi dreptului la acţiunea în răspundere civilă. „

Avocat Valentina Priboi

Unde se petrec cele mai multe accidente rutiere?

În fiecare zi auzim la ştiri despre accidente rutiere soldate cu victime, dar unde se petrec cele mai multe accidente rutiere din România? Drumul european E85 ce leagă Bucureştiul de Moldova, „Drumul morţii” – Urziceni – Buzău – Bacău – Suceava ar fi poate primul pe listă, deşi nu este cel mai circulat din ţară. Cel mai circulat este fără îndoiala DN1 – Bucureşti – Braşov, pe Valea Prahovei, drum care nu face rabat de la numărul mare de accidente rutiere.

Un drum la fel de periculos este şi Craiova – Piteşti; acest drum european, din nefericire, este locul unde multe tragedii se petrec. Să nu uităm şi de Călăraşi – Slobozia (DN 21): este un pic cam îngust, fiind doar în zona de câmpie, tentaţia de a prinde viteză este foarte mare şi accidentele sunt destul de dese.

Tot în genul DN 21 este şi E671, Oradea – Arad: tot prin zona de câmpie, trafic mare spre şi dinspre Timişoara, rezultatul – accidente grave produse pe fondul vitezei şi neatenţiei.

Vă dorim călătorii cât mai plăcute şi lipsite de orice fel de incidente!

Prawnik specjalizujący się w windykacji zadłużenia, należności w Bukareszcie w Rumunii – Windykacja należności Rumunia

Valentina Priboi prowadzi najpotężniejszą windykację długów, windykację należności i odebrać należności w Rumunii. Adwokat Valentina Priboi udzielał pomocy prawnej wielu spółkom rolnym i technicznym w Polsce, m.in. Dąbrowie Tarnowskiej, Sandomierzu, Wrocławiu.

Od 2011 r. Do dnia dzisiejszego udało mu się odzyskać wierzy setki firm rumuńskich i zagranicznych, tylko na podstawie udanej opłaty.

Jeśli musisz odzyskać zadłużenie z Rumunii, wyślij swoje dokumenty na adres valentina@priboisiasociatii.ro ! Analizujemy je i jeśli są jakieś szanse, możemy rozpocząć współpracę w celu windykacji długów, po czym zapłacisz tylko udaną opłatę!

Adwokat Valentina Priboi, Bukareszt Rumunia

Attorneys at law in Romania – how to choose the best lawyer in Bucharest?

It doesn’t matter where you are from, where is your business but if you want to open a subsidiary, a branch or a representative in Romania, I say you directly: Bucharest, Cluj Napoca or Timisoara, Arad, Oradea are one of the best places to start your business in Europe. Qualified workforce, cheap taxes and low salaries are the first reasons. But when you come here you need to know a good accountant and one smart lawyer.

Why do you need a good lawyer? Because you have to obtain documents from Romanian authorities, then to get real informations from a honest counsel. The issues of labor law with the employees, negotiations with suppliers, debt recovery and transportation costs and all the difficulties of goods dividing are problems that you need to solve it together with your attorney. We strongly recommend you not to choose randomly a lawyer: ask somebody for his expertise, cheek his recomandations and then decide.

We offer you legal services in commercial, civil, transportation and debt collection everywhere in Romania: Bucharest, Cluj Napoca, Constanta, Oradea, Timisoara, Brasov, Iasi or Craiova. So, call us at (004) 0746 548 064 and together we will fix an appointment at our Bucharest office, in Intrarea Margelelor 13A street.

Valentina Priboi, cel mai bun avocat de recuperări creanţe

Nu o spunem noi, ci clienţii noştri din România, Grecia, cei din Italia, din Polonia sau din Africa de Sud. Cuvântul respectat, promisiunile îndeplinite, ne-au crescut reputaţia în rândul partenerilor cabinetului nostru: fie că sunt transportatori, multinaţionale din domeniul construcţiilor, agriculturii sau antreprenori din domeniul producţiei de diverse bunuri şi servicii & tehnică.

Comunitatea de afaceri BreadRiver ne recomandă încă de câteva luni pentru rezultatele remarcabile obţinute de-a lungul anilor în servicii conexe transportului rutier de marfă – ” Valentina Priboi – cel mai bun avocat de transporturi, recuperari creante si uzucapiune ” .

Sursele online mai arată şi o înclinaţie deosebită a echipei condusă de doamna avocat Valentina Priboi spre soluţionarea cu succes a proceselor de uzucapiune şi accesiune, astfel că, potrivit statisticilor de căutare oferite de Google, Valentina Priboi se prezintă ca fiind un avocat foarte bun în cazurile de uzucapiune şi accesiune, atât în Bucureşti, cât şi în toată România. Şi, ca un reflex al profesiei, nu vorbim fără probe: căutaţi despre noi pe portalul instanţelor de judecată: am putea avea atâtea dosare dacă nu am fi foarte buni?

Avocat Valentina Priboi – Baroul Bucuresti