Despagubiri accidente rutiere

Daca ati fost victima unui accident rutier ne exprimam regretul fata de incidentul produs, dar va putem ajuta sa va recuperati sumele cuvenite ca despagubire de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului.

Cine poate solicita? In caz de accident auto cu vatamare corporala poate cere despagubiri orice persoana care a fost vatamata in accident, in afara de soferul vinovat de producerea accidentului. In caz de accident rutier cu deces pot cere despagubiri rudele decedatului, precum: copii, frati, surori, parinti, bunici, nepoti in linie directa si sotul sau sotia supravietuitor/superavietuitoare.

De la cine se obtin aceste despagubiri? Si in caz de accident rutier cu vatamare corporala si in caz de accident auto cu deces, despagubirile se obtin de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului. Daca soferul vinovat nu are asigurare RCA in Romania (este o masina inmatriculata in strainatate) sau nu are polita de asigurare RCA valabila sau nu are asigurare RCA deloc, atunci despagubirile vor fi achitate de Biroul Asiguratorilor Auto din Romania.

Ce sume puteti solicita? Persoanele care au dreptul sa primeasca despagurbiri sunt doar cele amintite anterior iar dreptul acestora de reuperare a despagubirilor rezultate de producerea unui accident auto sunt daune morale, daune materiale, venituri nerealizate prezente si viitoare. Echipa noastra de avocati specializati in recuperarea sumelor cuvenite ca despagubiri din accidente rutiere va poate ajuta sa va recuperati sumele cuvenite atat in cazul vatamarilor corporale, cat si in cazul decesului unei persoanei dintre cele amintite anterior.

Ce sume se pot obtine de la firmele de asigurari? Sumele pe care vi le putem recupera de la firmele de asigurari sunt, orientativ, urmatoarele:

    • deces copil pentru parinti ~ 300.000 – 350.000 RON
    • deces frate pentru fratele in viata ~ 100.000 – 200.000 RON
    • deces parinti pentru copii ~ 300.000 – 450.000 RON
    • rupere de splina ~ 400.000 RON
    • orientativ, pentru vatamari usoare, fara pierdere de organ unic sau pereche, cam 1000 RON per ziua de ingrijiri medicale conform CML – Certificatului medico-legal

Trebuie sa stiti si ca sumele acordate de firmele de asigurari pe cale amiabila sunt uneori mai mici decat sumele pe care vi le putem obtine daca doriti sa asteptati sa mergem si in fata instantei. Pe de alta parte, durata unui proces pentru obtinerea de despagubiri se poate intinde si pana la cativa ani daca instanta este aglomerata si acorda termene lungi. Asadar, dupa ce convenim de comun acord si cu dumneavoastra, in multe cazuri, este de preferat sa acceptati sumele din oferta amiabila a firmei de asigurari.

Pana cand se poate solicita? Despagubirile pentru vatamarile corporale se pot solicita in termen de maxim 3 ani de la data la care procurorul a emis ordonanta de clasare sau rechizitoriul de trimitere in instanta. In caz de deces, partile indreptatite pot solicita despagubiri in termen de 5 ani de la data la care s-a cunoscut vinovatul producerii accidentului.

Care sunt costurile? Noua nu ne platiti absolut nimic inainte, ci doar la sfarsit, 15% din suma recuperata, cu toate costurile incluse, cel mai mic onorariu de pe piata recuperarilor de despagubiri cauzate de accidente rutiere.

De retinut! Indiferent cu cine decideti sa semnati, alegeti un avocat, nu SRL-uri care va pun sa semnati procuri notariale. Daca aceste SRL-uri ar fi avocati, nu v-ar stresa sa semnati procuri la notar pentru ca avocatul nu are nevoie de procura din partea clientului! Intre client si avocat se semneaza doar un Contract de asistenta juridica!

Cum se procedeaza? Tot ce aveti de facut este sa ne contactati telefonic la 0746 548 064 pentru a va explica exact care sunt documentele de care avem nevoie pentru a va recupera despagubirile.