Despagubiri accidente rutiere

Daca ati fost victima unui accident rutier ne exprimam regretul fata de incidentul produs, dar eu, ca avocat de accidente rutiere, va pot ajuta sa va recuperati sumele cuvenite ca despagubire de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului.

Cine poate solicita? In caz de accident auto cu vatamare corporala poate cere despagubiri orice persoana care a fost vatamata in accident, in afara de soferul vinovat de producerea accidentului.

In caz de accident rutier cu deces pot cere despagubiri rudele decedatului, precum: copii, frati, surori, parinti, bunici, nepoti in linie directa si sotul sau sotia supravietuitor/superavietuitoare.

De la cine se obtin aceste despagubiri? Si in caz de accident rutier cu vatamare corporala si in caz de accident auto cu deces, despagubirile se obtin de la firma de asigurari RCA a soferului vinovat de producerea accidentului. Daca soferul vinovat nu are asigurare RCA in Romania (este o masina inmatriculata in strainatate) sau nu are polita de asigurare RCA valabila sau nu are asigurare RCA deloc, atunci despagubirile vor fi achitate de Biroul Asiguratorilor Auto din Romania.

Ce sume puteti solicita? Persoanele care au dreptul sa primeasca despagurbiri sunt doar cele amintite anterior iar dreptul acestora de reuperare a despagubirilor rezultate de producerea unui accident auto sunt daune morale, daune materiale, venituri nerealizate prezente si viitoare. Echipa noastra de avocati specializati in obtinerea de despagubiri din accidente rutiere va poate ajuta sa va recuperati sumele cuvenite atat in cazul vatamarilor corporale, cat si in cazul decesului unei persoanei dintre cele amintite anterior.

Ce sume se pot obtine de la firmele de asigurari? Sumele orientative pe care vi le putem obtine de la firmele de asigurari RCA sunt:

  • pentru accidente cu vatamari corporale – aproximativ 1000 lei / zi de ingrijiri medicale, conform cetificatului medico-legal;
  • pentru accidente cu deces – difera in functie de gradul de rudenie cu persoana decedata – de la cateva zeci de mii de euro, pana la sute de mii de euro;

Sumele acordate de firmele de asigurari pot fi obtinute fie pe cale judiciara, fie pe cale amiabila, daca nu doriti neaparat declansarea unui proces impotriva vinovatului sau a firmei de asigurari.

Este important sa stiti ca fiecare persoana obtine despagubiri individuale, in dreptul ei, fara a rapi dreptul celorlalte persoane indreptatite la despagubire, deoarece sumele oferite de firma de asigurari se acorda fiecaruia in parte, ci NU o suma fixa care sa se imparta la cati solicitanti exista!

Pana cand se poate solicita? Despagubirile pentru vatamarile corporale se pot solicita in termen de maxim 3 ani de la data la care procurorul a emis ordonanta de clasare sau rechizitoriul de trimitere in instanta. In caz de deces, partile indreptatite pot solicita despagubiri in termen de 5 ani de la data la care s-a cunoscut vinovatul producerii accidentului.

Care sunt costurile? Noua nu ne platiti absolut nimic inainte, ci doar la sfarsit, 15% din suma recuperata, cu toate costurile incluse, cel mai mic onorariu de pe piata recuperarilor de despagubiri din accidente rutiere.

De retinut! Indiferent cu cine decideti sa semnati, alegeti un avocat, nu SRL-uri care va pun sa semnati procuri! Daca aceste SRL-uri ar fi avocati, nu v-ar stresa sa semnati procuri la notar pentru ca avocatul nu are nevoie de procura din partea clientului! Intre client si avocat se semneaza doar un Contract de asistenta juridica!

Cum procedam? Sunati-ne intai la 0746 548 064 pentru a va explica exact care sunt documentele de care avem nevoie pentru a va obtine despagubirile. Este important sa ne sunati cat mai urgent, inainte sa semnati vreun act sau sa dati vreo declaratie in fata organelor de ancheta: un dosar inceput gresit va poate spulbera sansele de obtinere a despagubirilor!

Cum se semneaza contractul? Se poate semna online, pe WhatsApp sau e-mail, prin posta sau curier. Se poate, cu o programare prealabila, direct la sediul nostru din Bucuresti. Sau, indiferent unde va aflati, avocat accidente rutiere Valentina Priboi poate veni direct la dumneavoastra pentru semnarea contractului de asistenta juridica: Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Bacau, Sibiu, Buzau, Focsani, Calarasi, Pitesti, Ploiesti, Cluj, Iasi, Timisoara, Arad, Alexandria, Targoviste, Tulcea, Galati, Braila, Vaslui, Neamt, Suceava, Slatina, Valcea, oriunde in Romania!