Accidente rutiere cu victime – Cum este mai bine să acceptăm despăgubirile: pe cale amiabilă sau pe instanţă?

Depinde! Este destul de greu de apreciat – depinde ce fel s-a produs accidentul, care este forma de vinovăţie reţinută de organele de cercetare penală. Dar strict vorbind, în fiecare cauză, este ştiut că pe instanţă se obţin sume mai mari decât cele oferite de firmele de asigurări pe cale amiabilă.

Şi totuşi sunt situaţii când, din cauza unei presiuni financiare de moment, părţile tind să accepte sumele oferite pe cale amiabilă de asigurătorii rca. Un alt motiv de acceptare pe cale amiabilă este cel când beneficiarul despăgubirii consideră că, mergând pe calea judiciară, nu va avea aşa de mulţi sorţi de izbândă spre a-şi dovedi nevinovăţia şi prejudiciul suferit.

Dar cel mai frecvent motiv pentru care partea îndrituită la despăgubire o acceptă încă din faza amiabilă este oferta bună înaintată de firma de asigurări rca. Sunt unele firme de asigurări rca care fac oferte foarte bune părţilor vătămate în faza amiabilă, altele care oferă jumătate din suma pentru acelaşi număr de zile de îngrijiri medicale. 

Deci, iată că dacă partea cunoaşte care este practica pentru numărul ei de zile de îngrijiri poate aprecia şi, în funcţie de cât este de presată financiar dar şi în funcţie de oferta financiară primită de la firma de asigurări, poate accepta sau nu.

Call Now Button